App Templates en Theme Customizer versnellen het ontwerpproces van mobiele apps

Utrecht, 4 juli 2017 – OutSystems, leverancier van ‘s werelds leidende low-code ontwikkelplatform, kondigt vandaag aan dat het nieuwe innovaties heeft toegevoegd aan zijn product. De nieuwe features zijn een verbetering op het gebied van zowel de gebruiksvriendelijkheid van het platform als de snelheid waarmee apps ontworpen kunnen worden.

OutSystems heeft in de eerste plaats App Templates toegevoegd, vaste sjablonen voor de inrichting, vormgeving en functionaliteiten van apps. Door gebruik te maken van deze templates, reduceren programmeurs de ontwikkeltijd voor het bouwen van apps met zo’n 70 procent. De templates ondersteunen daarbij al allerlei mobiele functies, zoals Touch ID authentication, Google Maps en in-app notificaties.

De tweede innovatie betreft de Theme Customizer. De customizer stelt gebruikers in staat om het ontwerp en de gebruikerservaring van een app in overeenstemming te laten zijn met de huisstijl van het bedrijf. Ontwikkelaars kunnen een logo uploaden in de Theme Customizer van OutSystems en het platform genereert vervolgens automatisch een opmaak die bij het logo past. De applicatie kan door ontwikkelaars realtime getest worden met een ingebouwde emulator en aangepast worden aan het apparaat waar het uiteindelijk op moet draaien. Eindgebruikers krijgen hierdoor de perfecte, native look and feel.

OutSystems heeft de innovaties doorgevoerd om de ontwikkeling van enterprise-grade mobiele apps nog makkelijker te maken. IT-afdelingen hebben grote moeite met  het ontwikkelen voor mobiele apparaten. Volgens The 2017 State of Application Development Report zijn te weinig tijd en een gebrek aan ontwikkelvaardigheden de belangrijkste barrières voor het ontwikkelen van mobiele apps.

“We kijken constant uit naar nieuwe manieren om IT-afdelingen de middelen te geven om snel te ontwikkelen,” zegt Bart Meursing, Regional Vice President Sales Benelux bij OutSystems. “De functies die we vandaag hebben aangekondigd zijn hier een goed voorbeeld van. We zijn constant aan het innoveren om de low-code ontwikkelervaring te verbeteren en tegemoet te komen aan de wensen van de business.”

##

Over OutSystems
Wereldwijd vertrouwen duizenden klanten op OutSystems, hét nummer één low-code ontwikkelplatform voor het versnellen van applicatieontwikkeling. Gedreven techneuten hebben ieder aspect van het platform met oog voor detail ontworpen, waardoor bedrijven enterprise-grade apps kunnen bouwen en daarmee hun digitale transformatie kunnen versnellen. OutSystems is de enige oplossing die de kracht van low-code applicatieontwikkeling combineert met geavanceerde mobiele functionaliteiten, waardoor het volledige applicatielandschap visueel gemodelleerd en geïntegreerd met bestaande systemen kan worden. Klik hier voor meer informatie, volg ons op Twitter of bezoek ons op LinkedIn.

Het bericht OutSystems voegt nieuwe features toe aan zijn ontwikkelplatform verscheen eerst op Lubbers De Jong.